EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София привлича 54% от инвестициите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София привлича 54% от инвестициите

mail11:05 | 16.03.2017прегледи 1469 коментарикоментари 0


София привлича 54 процента от инвестициите в цялата страна, по данни на Института за пазарна икономика. Чуждестранните инвеститори са компании от 77 държави. Поздравявам "Сенсата Технолоджис", която е насочила инвестицията си във високотехнологична лаборатория в София и именно тук се осъществява развойната дейност на компанията, с което се цели намаляване на вредните емисии. Това е казала днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на високотехнологична лаборатория, разположена в Бизнес център на бул. "Искърско шосе", цитирана от пресцентъра на Столичната община.

    Тестовата лаборатория в София е най-голямата за "Сенсата Технолоджис" в световен мащаб. Инвестицията в София е около 3 милиона долара, а в столицата вече работят 400 души.

    Привличането на инвеститори се дължи на първо място на високообразовани професионалисти и добре подготвени млади хора, които работят в София, както и на развитието на публичната инфраструктура, е посочила също кметът Фандъкова. По думите й темпото на работа, което наложихме през последните години, изведе София на водещо място в страната и в международни класации. За последните 10 години София е класирана като европейската столица с най-голям ръст на БВП според изследване на Фондация "Блумбърг". София влезе в топ 30 на най-бързо развиващите се градове в класация от 300 града на JPMorgan Chase /Джей Пи Морган Кейс/ през 2015 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg