EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София поставя 110 исторически табели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София поставя 110 исторически табели

mail16:30 | 05.08.2014прегледи 1380 коментарикоментари 0


Софийска община започна поставянето на общо 110 информационни табели с данни за исторически личности. Първата табела бе сложена на бул.”Васил Левски” до паметника на Апостола в София. Табелите са на български и английски език. Те дават данни за най-важните събития и личности от българската история, чиито имена носят улиците в централната градска част на столицата.
Информационните табели са реализирани по съвместен проект на Столична община, „За България” – инициатор на проекта, фирма „Авенди”, част от „ВМ финанс груп” - основен дарител и Музея за история на София – главен координатор по проекта.
Общо 110 информационни табели ще бъдат монтирани до табелата с наименованието на улицата или булеварда. Обхванати са исторически улици и булеварди в централна градска част като Васил Левски, Христо Ботев, Патриарх Евтимий, Цар Самуил, Цар Асен и др.
Изпълнител е „И.С.К.“ ЕООД.
Целта на проекта е да се даде информация на гражданите и гостите на града за събитията и личностите от българската история. Проектът е част от усилията ни да привлечем повече туристи и посетители в града, каза кметът Фандъкова.
Върху табелите има QR код, който води към страницата на visitsofia.bg.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg