EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София обмисля Агенция за инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София обмисля Агенция за инвестиции

mail10:00 | 25.03.2015прегледи 968 коментарикоментари 0


Предвижда се създаване на Столична агенция за инвестициите. Целта ни е да подпомагаме компаниите, които искат да инвестират в града и региона като на едно място им предоставяме цялата информация, с която общината разполага.  Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред представителите на бизнеса в Консултативния съвет по финанси към Столична община.  Всъщност предвижда се да бъде преструктурирана  Столичната агенция за приватизация (СОАП) в агенция за инвестиции, тъй като в София вече почти няма какво да се продава и така реално се обезсмисля дейността на агенцията. Това обясни председателят на стопанската комисия в общината Николай Стойнев.
София е на 30-о място по икономическо развитие сред 300-те най-големи градове. Това показва класация на Global MetroMonitor и JPMorgan Chase за 2014 за най-бързо развиващите се градове в света. София остана сред европейските градове с най-ниска безработица и това се дължи на икономическото развитие и бизнеса. София е градът с най-ниската безработица в страната – 3% за месец януари 2015 г. при 11.1% средно за страната. София е сред европейски столици с най-ниско равнище на безработица.
В доклад на Фондация Блумбърг и Лондонския университет по икономика и политически науки София беше посочена като европейският град, който за период от 10 г. (2003-2013) има най-бързо нарастване на БВП на глава от населението – 6,9%. На второ място е Братислава – с ръст от 5,2%.
На съвета бе представена инвестиционната програма на общината. Приоритетни области са - транспорт, транспортна инфраструктура, екология, образование, култура. Продължава изпълнението на програмата за рехабилитация на уличната мрежа, като са предвидени над 30 км пътища, сред обектите са „Дондуков”, „Цариградско шосе” от „Алея Яворов” до четвърти километър и от бул.”Ал. Малинов” до Околовръстен път, бул.”Владимир Вазов”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg