EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: 5 млн.лв. повече от скъпи билети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: 5 млн.лв. повече от скъпи билети

mail15:35 | 28.06.2016прегледи 706 коментарикоментари 0


Увеличените цени на билетите за градския транспорт са донесли 5 милиона лева допълнителни приходи за Столична община. От Центъра за градска мобилност наблюдават бум на издадени нови абонаментни карти, като от 1 юни са издадени почти 23 хиляди нови пътни документа, като този брой обикновено се достига за 4 месеца, съобщи БНТ. Значителен ръст има и в издаването на целогодишните карти. След поскъпването на билета, над 4 300 души са си извадили такава карта, докато от началото на годината до май са издадени едва 258 броя. Откакто новите цени на пътуването са в сила над 3 500 гратисчии са глобени или са получили акт.

zoom_sss

"От есента пускаме нови трамваи, които ще пътуват по линия 1. Очаквам до 30 юни дапристигнат и първите 10 от реновираните трамваи от Прага. 110 нови автобуса също започват да се движат от есента". Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова, като в същото време призна, че все още има 30-годишни автобуси, които се движат по улиците на столицата.

"Цената на билета за градския транспорт е доста висока, но всеки може да има алтернатива и да не го ползва", коментира тя по повод поскъпването на билетите в столицата. Кметът уточни, че след поскъпването гражданите са се възползвали максимално от картите за пътуване, които останаха с непроменена цена, и допълни, че от 30 май до момента са продадени над 23 хиляди нови карти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg