EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

София: 40 вътрешноквартални улици ремонтирани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

София: 40 вътрешноквартални улици ремонтирани

mail17:00 | 29.08.2013прегледи 861 коментарикоментари 0


През 2013г. досега са извършени ремонтни дейности на повече от 40 вътрешно-квартални улици. Това каза заместник-кметът на Столична община Любомир Христов, цитиран от пресцентъра на общината, при проверка на строителните работи по укрепването на пътен участък за местността „Ветровала”. Част от вътришно-кварталните улици са ремонтирани след проведена процедура. Реализирани са и като част от програмата на общината за ремонт.
В момента в район „Витоша” се работи по два участъка. Изпълнява се укрепване на пътен участък в Природен парк „Витоша” по пътя за местността „Ветровала” на около 1800 м от разклона за х. „Тинтява” и х. „Бор”. Обектът се изпълнява от ДЗЗД „ИНФРА-КРАМ”, съгласно сключен договор на стойност около 200 000 лева. Извършват се строително-монтажни работи по изграждането на армирана насипна подпорна конструкция за възстановяване и конструктивно укрепване на пътя, заедно с прилежащия му скатов участък.zoom_sss
В процеса на работа по извършване на земните работи за основния изкоп, се откриха големи скални късове и морени, което наложи необходимостта от промяна на фундирането на армонасипната подпорна конструкция. Новото техническо решение включва монолитен стоманобетонов опорен блок, анкериран в здравата скална основа и изпълнение на укрепителна стена.
Изпълнява се и полагане на асфалтова настилка.
Столична община работи и по проект за изпълнение на ремонт на над 20 улици и булеварди от първостепенната улична мрежа на града. Проектът ще бъде изпълнен със средства от заем от Европейска инвестиционна банка, който е одобрен на първа инстанция, и Столичната община.
zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg