EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Софийска фирма поставя пътни знаци в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Софийска фирма поставя пътни знаци в Пловдив

mail15:26 | 13.08.2009прегледи 2636 коментарикоментари 0


Софийската фирма "Пътностроителна техника ЕАД"* е фаворит за поставяне на вертикална пътна маркировка на стойност 200 000 лева, съобщава електронното издание Plovdiv24.bg. Комисия днес отвори офертата на фирмата и разгледа ценовото предложение. След днешното заседание, следва да бъде попълнен и последния протокол и да се вземе решение за избор на изпълнител.
"Пътностроителна техника ЕАД" е единствената, допусната до този етап на процедурата. Отпадналите участници имат право да обжалват след 10 – дневен срок, след което ще бъде избрана и фирмата, с която община Пловдив окончателно ще бъде сключен договор.
Избраната фирма ще поставя пътни знаци, мантинели и огради из града по поръчки на общината, където липсват знаци или трябва да се подменят. В момента се изработва генералният план за организация на движението в Пловдив, който ще бъде готов до месец - два, след което ще бъде гласуван на Общински съвет.
Очаква се след подписване на договора фирмата да работи по изпълнението на изработения план до изчерпване на средствата, заложени в договора.
По време на разглеждането на офертите е повдигнат и въпросът с регулацията на кръговото кръстовище в Тракия до Пожарната, където редовно стават пътни инциденти, поради липса на маркировка. В момента се подготвя подробен план, който също ще бъде изпълнен, след подписването на договора.

* Пътностроителна техника ЕАД се грижи за цялата пътна сигнализация и маркировка в София, както и 60% от тази в страната, включително и на Областно пътно управление - Пловдив. Фирмата има два завода за производство на пътни знаци в Антоново и София, които отговарят на БДС 1517, "техническите изисквания при изпълнението на пътни знаци и указателни табели от светлоотражателни материали" ИАП 2001 г., Наредба № 16/2001 г. на МРРБ, Наредба № 18/2001 г. на МРРБ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg