EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сорос: 30% спад на цените на бизнес имотите в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сорос: 30% спад на цените на бизнес имотите в САЩ

mail13:54 | 27.04.2009прегледи 2557 коментарикоментари 0


building1Цените на бизнес имотите в САЩ вероятно ще паднат с най-малко 30%, с което ще засилят натиска върху банките, прогнозира милиардерът Джордж Сорос.
„Цените на бизнес имотите още не са паднали. Това е неизбежно, писано е, всеки го знае, вече има отделни сделки, които го показват, че ще паднат поне с 30%“, е казал Сорос пред форум във Вашингтон в четвъртък, цитиран от Bloomberg.
Според доклад на RREFF, инвестиционното подразделение за имоти на Deutsche Bank AG, публикуван преди два дни, цените на бизнес имотите в Щатите са паднали с 30% спрямо пика си от 2007 заради липсата на евтино финансиране и намаленото ниво на заетост. 78-годишният Сорос смята, че рискът от бъдещи понижения на цените на имотите е причина администрацията на президента Барак Обама да реагира бързо, за да рекапитализира банките. Според Сорос президентът е действал твърде бавно с банковата реформа и е трябвало да реагира веднага след встъпването си в длъжност.
„В онзи момент на ентусиазъм той щеше да получи парите и можеше да сме рекапитализирали банките по правилния начин, който би бил да теглим черта над съществуващите натрупани лоши активи и да създадем нови банки над старите“, е казал Сорос.

 
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg