EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Созопол: Рекордни приходи от туристическия данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Созопол: Рекордни приходи от туристическия данък

mail15:00 | 01.09.2021прегледи 961 коментарикоментари 0


Рекордни приходи от туристически данък отчитат в община Созопол. При 100 000 лева събрани за месеците юли и август миналата година, сега приходите са двойно повече.Сред туристите, посетили общината най-много са българите.

Като успешен определят туристическия сезон в Созопол ресторантьори и търговци. "Българите те преоткриха нашето Черноморие заради тази пандемия и заради мерките. Доволни сме", споделят те, но признават, че очакват локдаун през септември, предаде БНР.

С 30 на 100 повече са туристите пристигнали с автомобили тази година, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев: "Заобикаляща среда. Виждаме колко много хора и автомобили има в града. Приходите от паркингите също ще бъдат по-високи от миналогодишните".

В Созопол засилени проверки за спазването на мерките за безопасност извършват съвместни екипи на Регионалната здравна инспекция в Бургас и Агенцията по храните. От понеделник пред Амфитеатъра в града ще има временен ваксинационен пункт, който ще остане там до края на фестивала „Аполония".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg