EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Смъртта на Майкъл Джексън облагодетелства пенсионен фонд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Смъртта на Майкъл Джексън облагодетелства пенсионен фонд

mail18:37 | 03.07.2009прегледи 701 коментарикоментари 0


Смъртта на поп легендата Майкъл Джексън може да се окаже печеливша за бизнеса на холандския пенсионен фонд Ей Би Пи (ABP), предаде Ройтерс.
След като "Кралят на попа" почина миналата седмица, силно нарасна търсенето на негова музика, която отчасти е собственост на холандския държавен пенсионен фонд. Това е третият по големина държавен пенсионен фонд в света след фондовете на Япония и Норвегия.
"Винаги има някои песни, които по някаква причина при подобни трагични случаи изведнъж стават много популярни. Последният факт е важен за инвестициите", изтъкна говорител на Ей Би Пи.
Миналата година фондът купи два музикални каталога, включително и правата за някои от песните на Майкъл Джексън като "You are not alone" според уебсайта на звукозаписната компания Imagem Music Group, която управлява музикалните активи на Ей Би Пи.
Миналата седмица iTunes, която е собственост на американския технологичен и интернет гигант Apple Inc. и е най-голямата група за продажба на музика на дребно в САЩ, съобщи, че албуми на Майкъл Джексън се нареждат сред деветте най-продавани албума в страната. Най-големи продажби са отчели сборният албум на звездата с хитове и блокбъстърът "Thriller", издаден през 1982 г., уточнява Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg