EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сметната палата сезира прокуратурата за свои проверки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сметната палата сезира прокуратурата за свои проверки

mail16:44 | 22.01.2010прегледи 732 коментарикоментари 0


Сметната палата проверява 343 първостепенни разпоредители с бюджетни средства и до края на месеца вероятно ще бъдат готови докладите от проверките, които са започнали през 2009, съобщи  председателят на палатата Валери Димитров.
Сред проверяваните предприятия са  Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда /ПУДООС/, Национална агенция  "Пътна инфраструктура" /сега Агенция "Пътна инфраструктура"/ и Държавен фонд "Земеделие".
Той отказа да коментира резултатите от проверките, но отбеляза, че ще бъде сезирана прокуратурата за извършеното. Необходимо е да се смени технологията на бюджетиране на такива структури, които разполагат с много повече средства, отколкото министерствата, на които са подчинени, каза обаче Димитров.
Палатата проверява над 10 хиляди различни обекта, като през тази година приоритет в одитите ще бъдат усвояването на европейските фондове, прилагането на антикорупционни правила в публичния сектор, както и  системите за добро управление и контрол на инфраструктурни и енергийни проекти.
Предвижда се да се направи одит и на Изпълнителната агенция по трансплантации, на средствата за изграждане на втория мост над р. Дунав, за  реконструкция на железопътната линия Пловдив-Свиленград, както и 16 областни управи и много общини.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg