EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слухове за намаляване рейтинга на Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слухове за намаляване рейтинга на Германия

mail10:10 | 26.08.2011прегледи 694 коментарикоментари 0


Курсът на еврото спадна в края на вчерашната търговия в Европейския съюз след слуховете за възможно намаляване на кредитния рейтинг на Германия, предаде ИТАР-ТАСС.В 23.01 часа българско време едно евро се разменяше за 1,4381 долара - спад с 0,19 на сто за едно денонощие.Оператори на финансовите пазари в ЕС отбелязват, че  продължават да наблюдават засилено напрежение при търговията, свързано с намаляването на обема на междубанковите кредити и увеличаването на лихвите по тях.
"Европейските банки сега с голямо нежелание си отпускат взаимно краткосрочни кредити, опасявайки се от възможен дефолт на страни от еврозоната по своите облигации, което може да доведе до ръба на срива много банки в ЕС", отбелязва британски експерт.
Допълнително негативно влияние оказа вчера разпространената на финансовите и фондовите пазари в ЕС информация, че може да бъде понижен кредитният рейтинг на Германия. Няколко часа след появата й трите водещи международни рейтингови агенции потвърдиха най-високата оценка на Германия, ААА, подчертавайки, че не планират да я понижават.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg