EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Служетили на ПроКредит Банк финалисти на световно състезание

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Служетили на ПроКредит Банк финалисти на световно състезание

mail14:20 | 13.12.2010прегледи 589 коментарикоментари 0


Служителите на ПроКредит Банк България класираха банката сред шестте най-добри финансови институции в първата фаза на международното онлайн състезание по управление на активи и пасиви, организирано от SimArc NV. Фирмата е световен лидер в областта на банковите образователни програми и интегрираните системи за обучение на средния и висш ръководен състав в сектора на финансовите услуги.
Състезанието се организира за четвърти пореден път под патронажа на Германската финансова институция за подпомагане на развитието DEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschafft, KfW Bankengruppe), Холандската банка за предприемаческо развитие FMO (Finance for Development) и Френската компания за инвестиции и подпомагане на икономическото сътрудничество PROPARCO (Groupe Agence rancaise De Developpment). Целта на състезанието е да подобри уменията на служителите на банки и финансови институции, които участват в процеса на управление на активите и пасивите.
В първата фаза на състезанието, която завърши в края на месец ноември, задачата на участниците бе да управляват активите и пасивите на виртуална банка с цел постигане на по-високи резултати при съблюдаване на определени нива на риск и изпълнение на мисията и стратегията на виртуалната банка.
Участниците преминаха през концептуална и практическа част на първата фаза от състезанието. Концептуалната част обхващаше решения, казуси и упражнения върху няколко теоретични и практически аспекти на управлението на активите и пасивите на средно управленско ниво в една примерна търговска банка. Практическата част включваше взимането на решение чрез използването на симулационна програма за управление на активи и пасиви в типична универсална банка.

След като успешно преминаха през първата фаза на състезанието, финалистите от ПроКредит Банк България, ще се съревновават за първото място заедно с пет други банки от цял свят. Финалът ще се проведе на 19-21 януари 2011 г. в Париж.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162