EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Следващият Spirits Selection в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Следващият Spirits Selection в Китай

mail15:10 | 27.08.2018прегледи 456 коментарикоментари 0


Следващата страна-домакин на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial е Китай. Новината бе обявена на специална церемония в Пловдив. Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков символично предаде огромна чаша за напитки на кмета на град Лвианг, г-н Уанг Ливей (Wang Liwei) от китайската провинция Шанкси.

Лвианг е 2-ия по икономически показатели град в Китай с вековна история и 4-милионно население. На територията му се намира планината Хуа Шанг – един от символите на китайската цивилизация. В града е и една от основните бази за производство на четвъртата най-известна марка китайски алкохол в света. Статистиката сочи, че годишно в света се произвеждат 24 милиарда литра високоалкохолни напитки, като 1/3 от тях се произвеждат в Китай.

Spirits Selection 2018 се организира с подкрепата на Министерството на икономиката и Община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на отличените напитки. Представителят на Конкурса в България е „Пробежекс“.

 -- 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg