EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

След срещата Меркел/Мей ...

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След срещата Меркел/Мей ...

mail08:10 | 21.07.2016прегледи 4304 коментарикоментари 0


Лидерите на Германия и Великобритания постигнаха съгласие, че правителството на Обединеното кралство се нуждае от време, преди да започне преговорите за излизане от Евросъюза.

Няма да задействаме член 50 на Лисабонския договор, докато не изясним конкретните си цели, потвърди британският премиер Тереза Мей след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин.

Никой - нито Евросъюзът, нито Великобритания - не иска хаос. Най-важното е британците да останат и занапред наши партньори, отвърна Меркел на съвместна пресконференция.

След като британците гласуваха на 23 юни за излизане от Съюза, редица политици от Европейския парламент и държави-членки призоваха Лондон да започне по-бързо процеса за прекратяване на британското членство, като посочиха, че несигурността плаши инвеститорите и ще се отрази зле на икономиката на ЕС.

На снощната пресконференция Тереза Мей потвърди, че една от целите на правителството й при предстоящите преговори ще бъде да намали нетната имиграция от 330 хиляди до 100 хиляди души годишно, което ще засегне европейските граждани от източната част на континента.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg