EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

След напускането на Румъния: Рейтингът на Евроинс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След напускането на Румъния: Рейтингът на Евроинс

mail17:02 | 09.08.2023прегледи 652 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch Ratings) потвърди дългосрочна оценка "B+" със стабилна перспектива на Застрахователно дружество "Евроинс" АД ("Евроинс България"), най-голямото дъщерно дружество на "Евроинс Иншурънс груп" АД (ЕИГ), част от "Еврохолд България" АД. Същият рейтинг е присъден и на презастрахователя на групата – "ЕИГ Ре" АД, съобщи компанията.

В съобщение на 4 август "Фич" посочва, че премахва двете дружества от списъка за наблюдение за евентуална негативна перспектива по рейтинга (Rating Watch Negative, RWN). Това е продиктувано както от техните резултати и представяне, така и от преценката, че бизнесът на дружествата от групата остава стабилен и след напускането на румънския пазар, се обяснява в съобщението. 

Според "Фич" напускането на румънския пазар не е отслабило пазарната позиция на ЕИГ, независимо от спада в премийния приход на групата. Рейтинговата агенция очаква по-слабите оперативни продажби да се компенсират от подобрения рисков профил на групата. Важна роля за оценката има и стабилната платежоспособност на ЕИГ – 132 процента към края на 2022 г., става ясно от анализа на "Фич". 

В края на юни "Фич" потвърди кредитен рейтинг "В" със стабилна перспектива и на "Еврохолд", и също премахна холдинга от списъка за наблюдение на агенцията за евентуална негативна перспектива (RWN), припомнят от компанията. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg