EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

След 21 години Полша настига Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

След 21 години Полша настига Германия

mail09:45 | 12.09.2019прегледи 859 коментарикоментари 0


Полша се нуждае от 21 години, за да настигне съседна Германия по отношение на БВП на глава от населението, ако настоящите тенденции в икономическия растеж продължат, според нов доклад.
Проучването на Варшавската школа по икономика установи също, че на Полша са необходими 14 години, за да достигне средния БВП на глава от населението на 15-те „стари“ страни от ЕС.
Полша вече е изпреварила Гърция по отношение на БВП на глава от населението и вероятно ще изпревари Португалия до края на тази година, съобщи информационната агенция IAR.
Според проучването, Полша трябва да стимулира икономиката си чрез инвестиции, а не да разчита на потреблението, според IAR.
Полската икономика нарасна с 4,5 процента през второто тримесечие на тази година, съобщи Централната статистическа служба на страната (GUS) в края на миналия месец.
Премиерът Матеуш Моравецки заяви в средата на август, че Полша се нарежда сред най-бързо развиващите се икономики в Европа и в световен мащаб.
Докладът от Варшавското училище по икономика беше изготвен за икономическия форум на Криница, който стартира във вторник в южния полски курортен град Криница-Здруй.
Годишната среща, която продължава три дни, се счита за най-голямата конференция по рода си в Централна и Източна Европа и привлича политически и икономически решения от цял ​​свят.

Източник: PAP / IAR


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg