EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слабо, но според очакванията, се развива САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слабо, но според очакванията, се развива САЩ

mail10:40 | 29.07.2010прегледи 550 коментарикоментари 0


Възстановяването на американската икономика ще остане вяло през идната година заради ограниченото потребление и колебанието на работодателите да наемат нови служители, сочи  проучване на Асошиейтед прес сред водещи икономисти.
Най-новата анкета на агенцията, правена всяко тримесечие, показва, че икономистите са станали по-песимистични през изминалите три месеца. Те предвиждат по-нисък растеж на икономиката и по-висока безработица в сравнение с предишните им прогнози. Управлението за федерален резерв вероятно ще запази основния лихвен процент близък до нулата поне до следващата пролет, прогнозират икономистите.
Въпреки че предвиждат по-нисък растеж, мнозинството от общо 42 анкетирани икономисти са на мнение, че възстановяването върви според очакванията. Това обнадеждва, че икономиката може да избегне нова рецесия.
Според проучването икономическият растеж тази година и в началото на идната ще забави темпото си до по-малко от 3 на сто.
От януари до края на май темпът на растеж на икономиката на САЩ е около 3,5 процента.
Безработицата в края на годината няма да бъде по-ниска от сега - 9,5 процента. Повечето от икономистите посочват, че равнището на безработица ще достигне историческите "нормални" 5 процента през 2015 година или по-късно. 
Бюджетният дефицит крие "значителен" или "голям" риск за националната икономика. Намалените приходи от данъци принуди държавата и местните власти да съкратят служби и да освободят работници, посочва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg