EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слабо начало на сезона в Слънчев бряг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слабо начало на сезона в Слънчев бряг

mail06:01 | 10.06.2019прегледи 702 коментарикоментари 0


С голям концерт на примата на българската естрада Лили Иванова на 12 юли ще бъде открит 60-ият туристически сезон в най-големия курортен комплекс по българското Черноморие – Слънчев бряг.

В курортния комплекс в момента има основно британски туристи. Повечето от тях са възрастни хора и по думите на търговци – не са особено щедри. Дори на крайбрежната алея много от павилионите още не са отворили. Няма ги и десетките сергии от миналото лято.

Според търговци и работници сезонът започва много слабо.

Освен отлив на руски туристи, тази година има и по-слабо търсене от Централна и Западна Европа, казва Ирина Кънчева – хотелиер и член на УС на Съюза на частните собственици в Слънчев бряг. Тя е умерен оптимист за туристическия сезон:

„Ръстът на анулациите е завишен. Това е съвсем леко. Анулации винаги е имало. Това не е повод за безпокойство. Повод за безпокойство може да бъде лекият спад в търсенето“.

1,5 млн. лева са инвестициите, направени в инфраструктурата на курорта през тази година.

За първи път на дългата повече от 8 км плажна ивица ще има осветление, каза изпълнителният директор на акционерното дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров. Надгражда се и видеонаблюдението. 200 хил. лева са за рехабилитация на алеи, улици и тротоари, посочи още той./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg