EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Слаби резултати за БВП на Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Слаби резултати за БВП на Великобритания

mail12:09 | 12.12.2019прегледи 873 коментарикоментари 0


През октомври брутният вътрешен продукт на Великобритания остана на нивото от септември, когато се сви с 0.1%, което е най-слабият растеж от 2009 година, показват данни на официалната британската статистика ONS, цитирани от BBC.

На годишна база британският икономически растеж се забави през октомври до 0.7%, отчитайки най-слабо представяне от март 2012 година.

През трите месеца до края на октомври БВП на Обединеното кралство също не отбеляза растеж спрямо предходните три месеца. През третото тримесечие на настоящата година британската икономика успя да избегне навлизането в рецесия, нараствайки с 0.3% на тримесечна база, след спад с 0.2% през периода април-юни.

Секторът на услугите нарасна през октомври с 0.2% след нулев растеж през септември, докато индустриалното производство се повиши с 0.1% на месечна база, благодарение на ръст на енергийното производство с 2.4%, при слабо повишение на промишленото производство с 0.2 на сто.

В същото време британското строителство се понижи през октомври с 2.3%, като това е неговото най-слабо представяне от януари 2018 година насам.

Британският премиер Борис Джонсън призова избирателите да подкрепят договорената от него сделка с ЕС, като заяви, че това ще "предизвика голям прилив на инвестиции" във Великобритания, когато Консервативната партия успее да спечели работещо мнозинство в новия британски парламент.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg