EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скромен оборот на БФБ и днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скромен оборот на БФБ и днес

mail16:50 | 05.01.2010прегледи 541 коментарикоментари 0


Бедна на събития беше днешната борсова сесия. Общият оборот остана скромен за втори пореден ден, а печеливш сектор така и не се открои.

Родните индекси се колебаеха в тесни граници. SOFIX така и не излезе на положителна територия в рамките на търговията. По-голямата част от елементите на измерителя завършиха със загуби, като най-сериозен спад отбеляза Елана Фонд за земеделска земя, Албена АД, както и Индустриален холдинг България.

С умерен актив завършиха ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД, Енемона АД – Козлодуй и Холдинг пътища. Най-разменяна в рамките на индекса бе Центрана Кооператвина Банка, където над 18 000 акции смениха своя собственик, а банката остана без промяна спрямо ценовите равнища от вчера. Сделки с Оргахим и Калоин не бяха сключени в рамките на търговското време.

Единственият индекс, който изпълзя на зелено днес, бе широкият BG40. Измерителят прибави 0.2% към стойност си, подкрепен главно от Корпорация за технологии и иновации, Съединение АД и Фазерлес АД. Четири от компонентите на индекса останаха без промяна, а 11 – натежаха в BG40. В по-общ план АКБ Корпорация ХАД оглави биковете днес, следвана от Корпорация за технологии и иновации Съединение АД и Лавена АД-Шумен. Сред най-търгуваните емисии бяха Централна Кооперативна и Първа инвестиционна банка, както и Фонд за недвижими имоти България.


Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.

Източник:Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg