EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скрити писма от ЕК по две програми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скрити писма от ЕК по две програми

mail10:42 | 25.01.2010прегледи 914 коментарикоментари 0


Умишлено е саботирана дейността на държавата чрез укриване на официални писма на Европейската комисия. Посланието за предишното правителство от кореспонденцията в Брюксел е било ясно: „спрете да крадете”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на пресконференция, в която участваха министърът на околната среда и водите Нона Караджова и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Още през месец февруари предишното правителство е започнало саботажни действия спрямо нашето, категоричен е премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че България ще загуби поне 15-20 процента по тези програми, заради санкции, които са наложени, тъй като в Брюксел не са получили своевременно отговор на писмата, които са изпращали.
Писмата са били свързани с работата по опретавина програма «Околна среда». Някои от тях са от 23 февруари 2009 г., но изобщо не са били заведени в деловодството на ведомството. Като цяло предишното правителство е укрило четири предупредителни писма на Европейската комисия – две от тях по ОП „Околна среда” и две в Министерството на финансите, които засягат преките договаряния по ИСПА.
Министър Караджова каза, че във въпросните писма са посочвани сериозните проблеми при управлението на Оперативна програма "Околна среда". От там е поискан скрининг на отделни проекти и промяна на правилата, тъй като по отделни проекти са спирани обществените поръчки и е преминавано към пряко договаряне. Министър Дянков допълни, че такива скрити писма е имало и в Министерството на финансите. Той  също констатира, че бившето ръководство на Министерството на околната среда и водите е укривало официални писма на Европейската комисия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg