EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скок в печалбите на американски банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скок в печалбите на американски банки

mail18:12 | 21.01.2022прегледи 1154 коментарикоментари 0


Bank of America съобщи за скок в печалбата си за четвъртото тримесечие, дължаща се на растежа на заемите и френетичния темп на сливанията и поглъщанията, подпомогнал инвестиционното банкиране, предаде Ройтерс.
След като през последните години банките в САЩ се сблъскаха с постоянен спад на приходите от кредити заради минималните ставки, се очаква натискът върху тях скоро да намалее, тъй като Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ намекна, че може да повиши лихвите по-късно тази година.
Bank of America, втората най-голяма американска банка по активи, най-вероятно ще бъде една от най-облагодетелстваните от подобен ход, имайки предвид големия брой отпуснати заеми и депозити.
Нетният лихвен доход, показател, който измерва разликата между лихвите, получени от заемите из изплатени по депозитите, е нараснал с близо 11% до $11,41 млрд. Акциите на компанията нараснаха с приблизително 2% в предпазарната търговия.
Възстановяването на потребителските разходи за кредитни и дебитни карти и силното представяне на подразделението за търговия и консултиране на банката са подпомогнали за увеличение на печалбата.
Комбинираните разходи за кредитни и дебитни карти са нараснали с 22% до $212 млрд. през тримесечието, съобщи банката.
Средните кредити и лизинг, с изключение на тези по правителствената програма за подкрепа на заплатите, са нараснали с 3,4 на сто спрямо предходното тримесечие и с 3,2% спрямо същото тримесечие на миналата година.
За тримесечието, приключило на 31 декември, банката е отчела нетни постъпления от разходи по кредитите от $22,1 млрд., което е увеличение с 10% спрямо миналата година.
Печалбата е нараснала до $6,77 млрд. или 82 цента на акция спрямо 5,21 милиарда долара или 59 цента на акция предходната година.
Анализаторите очакваха печалба от 76 цента на акция, според институционалната система за оценка на брокери (IBES) на Refinitiv.
Morgan Stanley също съобщи днес за скок от 10 процента на печалбата си за четвъртото тримесечие, като инвестиционната банка от Уолстрийт е направила капитал от сливания и поглъщания и консултиране по сделките.
Печалбата на банката е нараснала до 3,59 милиарда долара или 2,01 на акция през тримесечието, завършило на 31 декември спрямо 3,27 милиарда долара или 1,81 долара на акция година по-рано.
Въпреки неуспеха в търговията постъпленията на Morgan Stanley са надминали очакванията. Анализаторите прогнозираха средна печалба от $1,91 на акция, според институционалната система за оценка на брокери (IBES) на "Рефинитив".
Приходите са нараснали до $14,52 млрд. за тримесечието спрямо $13,59 млрд. през същия периода на миналата година, припомня Ройтерс. /БТА


Тагове: САЩ, банки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153