EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ски: Цени & лифт карти този сезон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ски: Цени & лифт карти този сезон

mail08:37 | 18.01.2015прегледи 3494 коментарикоментари 1


EconomyNews.bg
Малко след началото на ски сезона отново се завъртя полемиката около ски пистите, концесионерите, природните паркове… Коалиция НПО и граждански групи алармира, че правителството подготвя разширение на ски зона Банско в Национален парк Пирин, както и на ски зона Алеко в Природен парк Витоша. Коментарите на читателите на EN.bg под публикацията са единодушни, че планината /като общо понятие/ не може да побере всички любители на зимните спортове, особено ако се борим и за все повече чужди туристи. Мнозина знаят, че често времето за чакане за лифта е по-дълго, отколкото самото спускане. Читателите ни, разбира се, не подкрепят евентуалното разширение на ски зоните да е за сметка на природата и гората.

Какво решение предстои да бъде взето предстои да видим. За статистики за ски-туристите е твърде рано. Интересно е обаче как основните ски дестинации у нас посрещат своите гости от гледна точка на цените на лифт-картите за настоящия зимен сезон и как се борят за привличането на повече хора.

zoom_sss
Години наред имаше негласна практика скиорите да препродават закупените от тях лифт-карти. Отговорът на това са полудневните карти, които са на чувствително по-ниска цена, в някои случаи почти наполовина. В Боровец обаче са взели по-строги мерки и предупреждават, че преотстъпването и продажбата на лифт карти или билети е нарушение, което ще се наказва с отнемането им. При първото преминаване през пропускните врати, картата се персонифицира чрез техническа визуализация на образа на човека. Идентификацията на нарушителите става автоматично при всяко следващо преминаване.

В България все повече популярност набира нощното каране. При откриването на ски-сезона на Витоша писта „Витошко лале” беше безплатна от 18 до 22 часа. В Пампорово нощното каране е включено като бонус към някои пакети.

На 18 януари България ще отбележи четвъртото издание на Световния ден на снега на Международната федерация по ски (ФИС). По традиция в честването на снежния ден ще се включат над 40 държави с над 620 зимни курорта.

"Витоша ски" ще се включи, като предостави на този ден лифт карти за деца до 12 г от 1 лев. Стартът на програмата за най-малките ще бъде даден в 11,00 ч на "Меча поляна". От "Витоша ски" ще наредят слалом, по който децата ще могат да изпробват уменията си. Ски учители от "Витоша ски" ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Инициативата се отбелязва ежегодно и в Банско. По традиция, в този ден церемонията там бива уважена от някоя световна ски легенда, като Алберто Томба, Петър Попангелов, Марк Жирардели.
 


 
Коментари
 
Живко - 14-01-2015 г. 17:20:23

Хуваби са ни пистите. Дано продължават да ги поддържат и развиват.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888