EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скандалът с Петко Арнаудов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скандалът с Петко Арнаудов

mail08:30 | 16.08.2013прегледи 1842 коментарикоментари 1


Мария Панчева, изпълнителен директор Център за социални практики*
Избухна поредния скандал свързан с назначения наскоро за шеф на Държавното горско стопанство в Царево Петко Арнаудов. Оказа се, че по време на мандата си като кмет бившият градоначалник е възстановил противозаконно в полза на община Царево повече от 20 000 дка гори държавна собственост на стойност по данъчна оценка от над 17 млн.лв. При по-внимателен преглед на местоположението на горите веднага прави впечатление, че повечето от тях се намират на апетитни локации в близост до морския бряг.
В отговор на противозаконните действия на Петко Арнаудов държавата завежда дело срещу управляваната по онова време от него община Царево. На 25.07.2013 г. излиза решение № 253 на Бургаския окръжен съд, което потвърждава неправомерните действия на бившия кмет и осъжда общината да заплати разноските по делото на стойност над 520 000 лв. Въпреки че нарушенията на Петко Арнаудов са доказани в съда, само няколко дни по-късно той е назначен от Министъра на земеделието Димитър Греков за началник на Държавно горско стопанство, гр. Царево. По този начин, апетитните масиви, върнати в активите на горското стопанство, отново попадат в ръцете на Петко Арнаудов – човекът, който ги изважда от там чрез неправомерни действия.
Община Царево все още не е излязла с официална позиция относно разноските по делото, които трябва да покрие. Служители от общинската администрация пожелали анонимност обаче споделиха, че сумата не е предвидена в разходната част на общинския бюджет и ако трябва да се заплати, това най-вероятно ще бъде за сметка на оскъдните средства, предвидени за ремонти на детските градини и общинските пътища. Те споделиха, че това не е първият случай, при който община Царево е осъдена за неправомерни действия или бездействия на бившия кмет и припомниха, че преди време той „забравил” да регистрира общината по ДДС, в резултат на което тя е глобена от НАП с 250 000 лв. Тогава действията отново се пренасят в съда, където Петко Арнаудов обжалва акта, но губи делото, а новата администрация на община Царево е принудена да заплати сумата от 500 000 лв, която освен главницата включва още лихвите и разноските по делото.
По този начин само чрез две свои действия бившият градоначалник ощетява бюджета на община Царево с над 1 млн.лв. Ако прибавим към тях огромните скандали с искането за закриване на Парк „Странджа”, скандалния общ устройствен план на общината и трите провалени мега проекта – Златна Перла, Корал и бетонният паметник „Коста дел кроко”, можем да се запитаме защо такива хора продължават да заемат отговорни длъжности и да разполагат с парите на данъкоплатците и с богатствата на страната ни като със свои лични? И дали не е време да ги изпратим в пенсия, или на друго, по-топло място?
Тъй като следим казуса с бившия кмет на Царево Петко Арнаудов, чиито скандални злоупотреби го направиха един от символите на всичко онова, което не е наред в страната ни, до нас достигнаха документи за поредните му своеволия, които в контекста на скорошното му назначение да директор на горското стопанство в Царево са още по-възмутителни. С настоящето бихме желали да информираме медиите за тях. Приложено е кратко резюме на новите разкрития около действията на Петко Арнаудов, а релевантните документи могат да бъдат изтеглени от тези линкове.
Файл : дело-горите Царево.pdf
Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=87b7111496
Файл : РЕВИЗИОНЕН АКТ.pdf
Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=6738e0fc97
*Центърът за социални практики e една от най-старите неправителствени организации у нас, ангажирана с проблемите на гражданското общество и със специален фокус върху опазването на околната среда и екологията, в която сфера има редица успешни проекти.

 


Тагове: скандал, Царево
 
Коментари
 
Ana - 15-08-2013 г. 13:13:08

Този човек срама няма ли? Затвор за него и неговите аверчета във властта!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161