EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скандал със Сидеров на летище Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скандал със Сидеров на летище Варна

mail12:45 | 07.01.2014прегледи 1146 коментарикоментари 0


Група, предвождана от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, е влязла в конфликт с пътник по време на вечерния полет на „България ер“ вчера, предаде за NOresharski.com свидетел от самолета. В скандала се е намесила и полиция, но до задържане не се е стигнало. Свидетелят на NOresharski е успял да заснеме част от скандала с участие на „Атака“ . Въпреки тъмнината и лошото качество ясно си личи Волен Сидеров и наличието на униформени служители. Мъжът, който е станал обект на агресията на Сидеров и групата му, не се вижда ясно. Не е необходим коментарът на психолог, за да бъде определено подобно арогантно поведение. Не съм съгласен обаче, че поведението на господин Сидеров е сложен театрален механизъм, с който да привлича избиратели. Смятам, че тук става дума за вътрешно състояние на духа. Като клинична картина, това е мания, състояние на духа. Това заяви пред Нова телевизия Росен Йорданов, криминален психолог.„При тази конфигурация този характер не можем да питаме дали този човек може да бъде променен. Това е ганьовско поведение, демонстрация на мъжественост“, допълни гостът.

Хиени, продажници, лешояди, измекяри. Проклети да сте. Това бяха думите, отправени от лидера на "Атака" Волен Сидеров към варненските журналисти и колеги, дошли да отразяват митинга на "Атака" пред Областната управа във Варна, предаде БГНЕС от морската столица. Сидеров заяви, че снощният инцидент на летище Варна бил инсцениран, за да бъде провален протестът на партията му във Варна. Сидеров каза още, че всички прокурори давали днес пресконференция срещу него.

БГНЕС припомня, че прокуратурата образува досъдебно производство за две престъпления – хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, след инцидента на летище Варна, свързан с депутати от Атака. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. На този етап е образувано производство срещу неизвестен извършител.

Пострадали са двама души в областта на главата. Единият е от МВР, а другият обикновен гражданин. Възникнало е спречкване между депутати от Атака и хора от самолета, имало е и обидни реплики. Депутатите от Атака са изисквали документи от пострадалия човек, а и те са се легитимирали с карти. Не е имало провокация от страна на гражданина. Причината за случилото се е началното словесно спречкване, а след това се е стигнало и до удари. Стана ясно, че първоначалният словесен сблъсък на Сидеров е бил с жена, която е културно аташе на Франция. Пътуващите не са провокирали агресивни действия. Иззети са всички видеозаписи на територията на летището, разпитани са свидетели.

Полицаят се опитал да предотврати спречкване. Той се казва Костадин Колев, а другият пострадал е Димитър Бахнев. И двамата са с наранявания по главата. Има показания и за това, че Волен Сидеров е нанесъл удари.

Говорителят на ВКП очаква в края на работния ден, колегите им от Варна да докладват случая да изпратят досъдебното производство в СГП. Градската прокуратура на София е компетентна да гледа дела срещу лица с имунитет, каквито са депутатите от Атака и лидерът им. Предполага се, че утре ще стане ясно дали ще иска имунитет на някой от тях. Към момента по разследването работят трима наблюдаващи прокурор и седем следователи. До момента разследващите са разпитали 22 свидетели, освидетелствани са 2 пострадали лица, назначени са експертизи. Все още не са разпитани пътувалите депутати като свидетели. Освен Сидеров в скандала на летището са участвали и Деница Гаджева, Десислав Чуколов и други народни представители от Атака. /БГНЕС/  текстът е обновен в 12.45 часа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg