EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Скандал със 100 BMW-та в Словения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скандал със 100 BMW-та в Словения

mail12:00 | 16.09.2010прегледи 1195 коментарикоментари 0


Редно ли е да е получиш луксозна кола като подарък? Нещата се усложниха за словенското правителство след като то съобщи, че BMW Словения му предлага 100 нови коли безплатно за период от пет години, след което то ще трябва да ги купи или да ги върне, предаде Асошиейтед прес.
Правителството заяви, че сделката би позволила да пренасочи средства към построяването на слънчеви колектори на покривите на своите сгради и на училищата. То сметна, че така ще спести около 290 000 евро, които иначе биха били платени за смяната на старите правителствени автомобили.
Но антикорупционната агенция на страната заяви, че правителството не може да има спонсори, а профсъюзите оспориха необходимостта правителството да се сдобие със 100 луксозни коли. Местните медии критикуваха сделката и заявиха, че тя е поставила въпроси за безпристрасността, конкуренцията и корупцията.
След скандала BMW Словения заяви, че заради много неизяснени аспекти прекратява проекта.
Премиерът Борут Пахор каза, че сделката е добра, тъй като ще осигури на правителството необходимия брой коли без да харчи пари на данъкоплатците. Изглежда, че историята, за съжаление, върви към края си, заяви Пахор, цитиран от държавната агенция СТА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg