EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Системни нарушения в МРРБ установила Сметната палата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Системни нарушения в МРРБ установила Сметната палата

mail11:45 | 07.10.2010прегледи 952 коментарикоментари 0


Само върху 20% от обществените поръчки, които са проверени от Сметната палата, има системни казуси, тотални нарушения във всички направления. Това заяви днес пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от агенция Фокус.
„Това, което мен ме изненада, като цитирам думите на шефа на Сметната палата, е – има много нарушения, но няма престъпления. Каква е тънката граница между нарушения, които са се случвали буквално ежедневно, и престъпления, вече само прокуратурата може да каже”, заяви още Плевнелиев.
Той посочи, че договорът за строителството на сградата на МРРБ не е проверяван от Сметната палата. „Въпросът е оттук нататък това нарушение ли е, престъпление ли е? Ние сме дали на прокуратурата 57 подобни казуса. Казусът с единната информационна система е „тотално безобразие”, посочи Плевнелиев и уточни, че за това, че някой е написал няколко „екселски таблици”, е получил 24 хил. лв. без търг, след което е получил 3 млн. лв. без ДДС заради тези „екселски таблички” - да направи интегрирана информационна система. По думите му - себестойността на един такъв продукт е не повече от 200 хил. лв. „Сметната палата казва - това е нарушение, не е престъпление. Да чуем прокуратурата какво ще каже”, каза още Плевнелиев.
По думите му подобни са казусите с Водното огледало в Кърджали и още много други такива нарушения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg