EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Системата за охрана на музея "Гучи" българска

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Системата за охрана на музея "Гучи" българска

mail12:45 | 27.07.2012прегледи 773 коментарикоментари 0


Българска фирма разработи системата за охрана на Музея на Гучи във Флоренция, Италия. Системата е на базата на RFID (Radio Frequency Identification) технологията, която позволява идентфикация на стоки, документи, превозни средства, хора и др. с помощта на радиовълни. РФИД – България я е разработил по искане на MOD security - най-голямата фирма в Италия за системи за охрана на магазини.

Музеят на Гучи отвори врати през септември 2011, годината, в която световната модна марка отпразнува своята 90-годишнина. Уникалната изложба разкрива богатството на Гучи от създаването на модната марка до наши дни. Съкровищницата на модния гигант е изложена в специално създаденото пространство, което носи полъха на Средновековието. Музеят се намира в дворец от 14-ти век в центъра на Флоренция и се простира на площ от 1 715 кв. м. Представени са колекциите от пътни чанти, тоалети висша мода и развитието на логото от създаването на модната марка през 1921 г. от Гучио Гучи до днес. Освен изложбените пространства Музеят разполага и с библиотека, кафене и малък бутик.

Екипът на българската компания е разработил системата за охрана за Музея „Гучи“ INVENT в кратки срокове при ограничения от сградата, която е паметник на културата и с нуждата да се съобрази с множество изисквания като напр. контрол на голям брой предмети едновременно и голямо разстояние на четене (над 5 м.).

Системата за охрана и инвентаризация за Музея на Гучи би имала приложение за музеи и галерии в България, както и за архивите. Според експертите инвестицията е еднократна и включва маркиране на всяка отделна единица с RFID-етикет, софтуер, изграждане на един портал (четци и антени на вход-изход) и мобилен четец за търсене на експонати и инвентаризация.


 


Тагове: музей, Гучи, охрана
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg