EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Сирма Солюшъс е сертифициран доставчик на IBM

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирма Солюшъс е сертифициран доставчик на IBM

mail16:30 | 10.12.2014прегледи 1040 коментарикоментари 0


Българската компания Сирма Солюшънс, която е част от Сирма Груп Холдинг, стана сертифициран доставчик на IBM за фамилиите продукти IBM Power Servers, както и IBM Enterprise Storage. Експертизата в тези специфични сфери на бизнес е изключително рядко срещана и играчите, които могат да я предоставят, са много малко. Сирма Солюшънс на практика е една от шестте компании, които ще предлагат тези комплексни корпоративни решения на българския пазар.

Чисто технологичните предимства на решенията на IBM Power срещу традиционната x86 архитектура, като например 80 броя 5GHz процесора с 640 треда в едън сървър, освен че посрещат огромни изчислителни нужди, генерират и огромни икономии. Икономиите се осъщесвяват както от необходимите драстично по-малък брой сървъри, минимизирането на броя на софтуерни лицензи, така и от скъпоструващ ИТ персонал за поддръжка, консумация на енергия и други свързани разходи. Решенията на IBM позволяват на компаниите да се възползват максимално от своите данни и от новите решения за бизнес анализи. Освен това, те са изключително скалируеми и клиентите на практика плащат само за капацитета, който използват в дадения момент, въпреки наличния по-голям капацитет в сървъра.
Решенията за съхранение на данни на IBM позволяват лесен анализ на фирмената информация, гарантират непрекъсваемост и скалируемост по модел pay-as-you-grow както и достъп през „облачна“ (cloud) инфраструктура.

Икономическите сектори, в които този тип системи са най-търсени, са банките и финансите, където те са от критично значение и обработват милиони заявки и транзакции; здравеопазването и телекомуникационните услуги. На практика обаче, всяка организация обработваща големи масиви от данни (т. нар. Big Data) е потенциален потребител на решенията.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg