EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сирия си върна петролни полета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирия си върна петролни полета

mail09:35 | 19.07.2017прегледи 9591 коментарикоментари 0


В края на миналата седмица правителството на Сирия е поело под свой контрол четири петролни полета в провинциите Ракка и Деир ез Зор, предаде РИА Новости. „Сирийската арабска армия върна под свой контрол редица селища в южната част на провинция Ракка и в западната част на Деир ез Зор. Възобновен е контрола над четири петролни находища Тбисан, Уахаб, Фахад и Кабир“, съобщи сирийски военен източник.
Според него ситуацията в редица райони на страната е положителна. Армията води настъпление, громи терористите от „Ислямска държава“ – както в провинцията Ракка, така и в Хомс, Сувейда и Хама.

Във вторник сирийската армия, подкрепяна от местни паравоенни формирования, е превзела нови петролни полета в пустинята в югозападната част на провинцията Ракка от терористите от „Ислямска държава“, предаде Reuters.
Сирийската армия съобщи, че е завзела петролното поле Дайлаа, намиращо се до газовото находище Замла. В събота сирийската армия съобщи, че е поела контрол над петролните находища  Дбайсан, Ал Ксеер, Абу ал Катат и Абу Каташ, както и над няколко села в пустинята, лежаща в югозападната част на провинцията Ракка.
Междувременно базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека съобщи, че сирийската армия и проправителствените сили се намират край планинската верига Бушра – основното скривалище за терористите от „Ислямска държава“ на около 55 км. от град Деир ез Зор.

Турският червен полумесец съобщи, че зоните на деескалация в Сирия осигуряват примирие на 5000 кв. км. площ, предаде Интерфакс.
„Примирието в зоните се съблюдава, което води до нормализация на атмосферата в Сирия“, заяви председателят на Турския червен полумесец Керем Кънък. Той оцени усилията за мирното разрешаване на кризата в Сирия. Той изрази надежда конфликтът да бъде решен мирно. „Ние си сътрудничим със Сирийския червен полумесец, както и с руското и турското правителства, оказваме различна подкрепа на жителите на Сирия. Надяваме се, че всички страни от конфликта ще могат да постигнат компромис“, добави Кънък.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че броят на населените места в Сирия, присъединили се към примирието се е увеличил до 2015, предаде РИА Новости. 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165