EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сирия: Обстрелвани журналисти и от България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирия: Обстрелвани журналисти и от България

mail14:43 | 01.03.2016прегледи 1182 коментарикоментари 0


Борис Анзов – български журналист заедно с повече от 30 журналисти от България, Русия, Германия, САЩ, Канада, Гърция и Китай са попаднали под обстрел в Сирия. Анзов е леко ранен по ръцете и краката, но няма опасност за живота му. „Всичко е нормално, под контрол. В момента сме с руските военни, благодарение на които останахме живи“, каза Анзов пред БНР. Инцидентът е станал по време на обиколка за пресата в населените пунктове, където вече са били подписани споразумения за примирие.

Обстрелът в сирийската провинция Латакия е извършен от зона в близост до границата с Турция, каза говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде РИА Новости. Инцидентът е станал по време на пресобиколка на журналисти в населените места, в които вече е подписано споразумението за прекратяване на огъня и в които мирните жители вече се завръщат.

По думите на Конашенков, са изстреляни общо 8 снаряда, които паднали на разстояние от 150 до 400 метра от журналистите. „В резултат на това, репортерите получиха леки наранявания“, каза той. Конашенков уточни, че ранените са представители на медии от България, Канада и Китай. Според информацията, предоставена от офицер от сирийската армия, обстрелът бил извършен от групировката „Джебхат ан Нусра“, която не е включена в примирието.

Борис Анзов работи за "Медия Мост България".

снимки:Facebook

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161