EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сирия забранява доларите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирия забранява доларите

mail15:30 | 06.08.2013прегледи 596 коментарикоментари 0


Сирийски търговци, които определят цените на стоките си в чужда валута, са заплашени с до 10 години затвор, предаде Ройтерс. Решението на правителството има за цел да спре все по-голямата доларизация на икономиката в Сирия, която е парализирана от две години от гражданска война. Издаден от президента Башар ал Асад указ забранява използването на каквато и да било друга валута освен сирийската лира като разплащателно средство.
Търговци, които нарушат закона, са заплашени с до три години затвор и парична глоба в двойния размер на равностойността на плащането. Ако сумата е над 5000 долара, наказанието може да сеувеличи до 10 години с тежък физически труд, се казва в декрета, публикуван от държавни медии.
Сирийски банкер каза за Ройтерс, че този с ход се затягат вече съществуващи забрани за определяне на цени в долари - закон, който все повече не се спазва след острия спад и колебанията в курса на сирийската лира. По думите му сега просто се увеличават наказанията, а със самия ход се цели по-скоро психологически ефект на фона на сриващата се местна валута.
 


Тагове: Сирия, долари
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg