EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сирия: $2 млрд. загуби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирия: $2 млрд. загуби

mail15:30 | 20.01.2012прегледи 393 коментарикоментари 0


Санкциите на Запада срещу петролния износ на Сирия са стрували на страната 2 милиарда долара от септември, заяви днес сирийският министър на петрола и минералните ресурси Суфиан Алау, цитиран от Reuters.
Сирийската информационна агенция (САНА) цитира Алау, който посочи, че Сирия все още се опитва да замени с нови клиенти договорите за суров петрол с Европейския съюз, но има проблеми с осигуряването на застраховка на товарните превози и търговски кредит.
Страните от ЕС, които купуваха по-голямата част от сирийския износ на близо 130 000 барела петрол, наложиха санкции срещу страната на 2 септември след подобно решение на САЩ. Министърът отбеляза, че преди това Сирия е използвала приходите от продажба на суров петрол, за да "покрива потребностите на сирийското общество", но тези вътрешни горивни нужди сега се финансират от хазната и банките.
Той определи западни санкции като несправедливи, незаконни и "целящи да нанесат възможно най-много щети на сирийския народ". Алау посочи също, че "терористичните" атаки срещу петролопроводи и газопроводи и други мишени от енергийната инфраструктура са отнели живота на 21 работници, нарушили са доставките и са причинили щети, оценявани на 2 милиарда сирийски лири (34 милиона долара).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg