EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сирийската армия настъпва към Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирийската армия настъпва към Турция

mail13:50 | 08.02.2016прегледи 852 коментарикоментари 0


Сирийската армия е засилила офанзивата си на север и на изток от Халеб (360 км от Дамаск), разширявайки своята зона на контрол между северната столица на страната и границата с Турция, предаде телевизия Al Mayadeen, цитирана от агенция Фокус. Войските, подкрепени от народната милиция, са обсадили град Ал Баб, който служи като основен плацдарм за бойците от терористичната групировка „Ислямска държава“. Военните части настъпват към него от три страни.

Сирийската армия е освободила град Ел Башура в северната провинция Латакия, съобщи агенция SANA. „Ел Башура е обявен за безопасна зона след като сапьорите обезвредиха мините там, оставени от терористите“, каза представител на военното командване.
В събота, правителствените сили постигнаха значителни успехи в Рабия. Те си върнаха контрола над село Алиа и стратегическото възвишение на север от него. Войниците вече са на разстояние от 8 км от турската граница в северната част на Латакия.

Турски хуманитарни организации са започнали да разполагат палатки и да доставят продукти за хиляди сирийски бежанци, които турските власти не пропускат да преминат границата, предаде ВВС.
Около 35 хиляди сирийци, които са избягали от зоните на сражение в района на град Алепо, са се струпали на границата в опит да преминат на турска територия.
Турция обаче продължава да държи границата си затворена въпреки призивите на европейските лидери за пропускането на бежанците.
Страната вече е подслонила 2,5 милиона бежанци, избягали от сирийската война.

 

 


Тагове: армия, Турция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg