EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сирената на изложението Cheese 2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сирената на изложението Cheese 2017

mail18:10 | 26.07.2017прегледи 10272 коментарикоментари 0


Изложението Cheese 2017, което ще се проведе  в Бра и Поленцо - Италия, от 15 до 18 Септември 2017,  разказва за богатството на Slow Food, международната мрежа на производители на сирена, на овчари, търговци на сирена и рафинатори. Ето в аванс информация за някои от продуктите, които ще бъдат представени:

Словакия: Сирене и Бира, Пасища и Цветя ще покаже някои сирена на Словашката Арка на Вкуса: Zázrivský Korbácik, сирене от краве мляко на пара С необичайна плетена камшична форма; Ovčia Bryndza Liptovská, овче сирене, произвеждано още от 18-ти век; и Parenica, произвеждано със суровото мляко на местните породи овце. 

Различията заемат място на на камембер: Ерве Монс, един от най-добрите Френски рафинатори, ще представи най-добрите пити от Норманди (Франция), които са произведени по различни методи (пастьоризирани, термизирано, сурово мляко, земеделски производител) за да поясни разликите между различните видове на едно от световните най-известни сирена. 

Зреенето на мухъл е една от най-сложните техники за млечни продукти, особено за тези, които произвеждат сирене от сурово мляко без ензими. Посветен на това семинар ще вникне в в света на плесените, подлежащи на ядене включващ Тиролско Сиво Сирене (Graukäse) и Mountain Pasture Castelmagno (Slow Food Presidia from Italy), Cabrales сирене от Аустурия (Испания) и Tcherni Vit сирене от Slow Food Presidium в България. 

Отглеждането на животното, неговите условия на хранене, височината и почвата се отразяват на разликата в крайния продукт, дори при един и ъщ производствен процес. Hard Magic: Великолепното Европейско сирене изследва значението на територията в производството на сирене с няколко дегустации на Parmiggiano Reggiano (Италия), Gouda (Холандия), Etivaz и Gruyere (Швейцария), Comtè и Beaufort (Франция). 

Ще бъде посветен специален семинар на разтеглените от подсирено мляко сирена—не само кръгли но също и квадратни, с форма на круша или топка. Ще се извърши селекция на продукти на Slow Food Presidia, поддържани живи от способните ръце на на производителите на сирена: от традиционните Caciocavallo Podolico (Базиликата) и Pallone di Gravina (Пулия) до квадратната форма Ragusano, произведено с мляко от Modicana cattle breed (Сицилия) и Vastedda della Valle del Belìce (Сицилия), единственото сирене с подсирено мляко в Италия, което е произведено изцяло с мляко от овче мляко. 

Друго събитие ще изследва света на измити сирена с кора с гъбеста повърхност от долната страна и изплакнати с физиологичен разтвор, за да се отстранят нежеланите мухъли и да се насърчи нарастването на бактерии, които произвеждат типични аромати на плодове и мая. 

Девет семинара ще водят до света на натурални храни и ферментация: натурални вина, ферментирали с дива мая Lambic beer, естествено отгледани меса, без нитрити и нитрати и квасен хляб. Един от тях ще изследва отлежалите в амфора вина, с произход от Грузия, люлката на виното и амфората, с Чардаки 2015 (Slow Food Presidium) до откриването на някои Италиански вина с Тройно А и производители. 

От Карибските острови до Планинските пасища ще изследва необичайното сдвояване между планинските сирена и видове ром от земеделски произход от Хаити и Мартиника. Отделните Основни Земеделски производители на Ром, избирани от Вейер в продължение на 70 години от най-добрите Карибски дестилатори, ще бъде сервирано със специално избрани натурални сирена.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg