EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Синдиците на КТБ:Имаме проблеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Синдиците на КТБ:Имаме проблеми

mail11:08 | 11.11.2016прегледи 1768 коментарикоментари 0


В интервю за он лайн 24 часа синдиците на фалиралата КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов признават за сериозни трудности в работата си. Ето какво казва Кристи Маронова:  „Най-големите затруднения при събирането на раздадените кредити срещаме от дружества длъжници, които са били и вероятно все още са под контрола на Цветан Василев. Както и на публично свързани с него лица, като Гриша Ганчев например. Като казвам трудности, разбирайте отпор на всички нива и по всякакъв начин, за да не стигне имуществото, придобито с пари на КТБ, до банката.

Ангел Донов: Примерите са много - сезирахме отново прокуратурата за опитите за ощетяване на банката относно дружествата “Хелт енд Уелнес” и “Сана Спейс Хотел Хисаря”. Групата “Петрол”, която се контролира от Ганчев, е отделна тема. Там нещата са толкова усложнени, активите умишлено се прехвърлят и ипотекират постоянно и борбата, която водим в съда, сигурно ще продължи години. Имайте предвид, че само тези 3 групи фирми са получили от КТБ почти половин милиард лева кредити Можете да си представите за какво става въпрос.

Кристи Маринова: Примерите наистина са много. Фрапиращ е и казусът с “Русенска корабостроителница”, за която също сме подали сигнал в прокуратурата. Ще продължим да разкриваме случващото се, защото то е крайно притеснително. Срещу КТБ работят организирано много хора - настоящи директори на дружествата длъжници и адвокати, които целят да отклонят максимален брой активи от масата на несъстоятелността. Това е истината, затова очевидно ставаме неудобни на тези хора.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg