EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сингапур спасява Dreamliner?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сингапур спасява Dreamliner?

mail07:30 | 17.01.2013прегледи 421 коментарикоментари 0


Нискотарифната сингапурска авиокомпания Scoot - Singapore Airlines потвърди поръчка за двайсет самолета Boeing 787 Dreamliner, въпреки множеството инциденти, установени от японските авиокомпании All Nippon Airways Co Ltd. (ANA) и Japan Airlines (JAL), предаде AFP.

В съобщение на авиокомпанията е посочено, че американският самолетостроител Boeing редовно я информира за качествата на 787 след подаването на поръчката и за външните проверки, извършвани в момента. Това ще позволи установяването и решаването на евентуален проблем, така че Scoot "няма търпение" да й бъде доставен първият 787 в края на 2014 година, както е предвидено. Самолет Dreamliner на японската авиокомпания All Nippon Airways бе принуден да извърши извънредно кацане заради дим на борда. Това е седмият инцидент, установен от двете японски авиокомпании за по-малко от две седмици и пореден тежък удар за американския самолетостроител, чийто знаков самолет е сполетян от серия аварии и повреди.
Двете японски компании обявиха, че спират полетите на всичките си самолети Boeing 787 Dreamliner. Поръчката на Scoot се оценяваше на $4 млрд. (около 2,46 млрд. евро), когато беше обявена през октомври.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg