EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Сименс" готов с технически предложения за АЕЦ "Белене"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Сименс" готов с технически предложения за АЕЦ "Белене"

mail12:12 | 09.12.2009прегледи 778 коментарикоментари 0


В София на „Атомстройекспорт” АД, генерален изпълнител на строителството на АЕЦ „Белене”, бяха предадени технико-икономически предложения за изграждане на обекти за отдаване на мощност от българската атомна централа от компания "Сименс" АД, съобщават от дружеството, цитирано от Фокус.
 Проектът на АЕЦ „Белене” включва строителство на обекти за отдаване на мощност на централата от енергоблоковете към електропреносните линии на енергосистемата на България от 110 kV и 400 kV. За изграждането на тези обекти „до ключ” „Атомстройекспорт” АД планира да привлече "Сименс" АД – германска компания, която има голям опит в подобна работа. През 2008 година "Сименс" е съгласувала техническото задание за изпълнението на работите и условията за тяхното изпълнение, а също така от нейна страна са оформени технически приложения за сключване на договор, а през 2009 година са подготвени материалите за техническия проект.
Технико-икономическите предложения на "Сименс" включват отговорност на немската компания за проектирането, доставката на оборудването и неговия монтаж, изпълнението на пусково-наладъчните работи и въвеждането на обектите за отдаване на мощност в експлоатация.
„Участието на немската компания "Сименс" в проекта за строителството на АЕЦ „Белене” ще осигури интеграцията на съвременни европейски технологии в руския проект, каза вицепрезидентът на „Атомстройекспорт” АД Генадий Тепкян. Между компания „Атомстройекспорт” и "Сименс" отдавна са създадени партньорски отношения и ние разчитаме на успешно сътрудничество при реализацията на проекта на АЕЦ „Белене”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163