EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силното търсене оряза почивката в германските автозаводи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силното търсене оряза почивката в германските автозаводи

mail16:10 | 23.12.2010прегледи 854 коментарикоментари 0


Работниците в германските автомобилостроителни заводи тази година ще заменят част от времето за коледно празнуване със семейството с повече работа в завода, сглобявайки коледни подаръци за някой друг, съобщава Асошиейтед прес. Замяна, която не е проблем.
Водещите германски автомобилостроители взеха рядко срещаното решение да намалят коледните отпуски малко преди края на 2010 г., за да отговорят да скока в търсенето, който допринася за възстановяването на икономиката от рецесията.
През икономическата криза германските автомобилостроителни компании се възползваха от предимството на традиционно големите коледни отпуски в страната, за да спрат временно производството си, да задържат служителите в къщи и да намалят разходите. Тази година обаче някои от компаниите намаляват коледните почивки, а заводи на производителите на луксозни автомобили BMW AG и Daimler AG дори ще работят между Коледа и Нова година.
Асоциацията на германските автомобилостроители (VDA) прогнозира, че за 2010 г. производството на автомобили ще достигне 5,5 милиона броя, което е с 11 процента над производството през 2009 г. и е на равнището от 2008 година.
Двигателят на този растеж е силното търсене от Азия и най-вече от Китай.
Автомобилостроенето е "гръбнакът" на насочената към износа германската икономика и силно допринася за икономическия растеж, който се очаква тази година да достигне 3,6 процента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg