EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силно търсене на алуминий

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силно търсене на алуминий

mail14:00 | 22.08.2013прегледи 2453 коментарикоментари 0


Световното потребление на алуминий през първата половина на годината е нараснало с 6 процента до 25 милиона тона в сравнение със същия период на миналата година. Това се посочва в отчета на руската компания РУСАЛ, публикуван на Хонконгската фондова борса, където се търгуват акции на алуминиевата група.
"Най-бързо нарастващи пазари за този период са били Китай (плюс 11 процента), Турция (плюс 11 процента) и Югоизточна Азия (плюс 6 процента). В Северна Америка нарастването на потреблението на алуминий е 2 процента, а в Европа се наблюдава стагнация", се допълва в оценката на РУСАЛ, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Средната цена на алуминия на Лондонската борса за метали през първото полугодие е била 1919 долара за тон, което е спад с 8 процента в сравнение със същия период на миналата година. Според прогнозата на РУСАЛ световното потребление на първичен алуминий през 2013 година ще нарасне с 6 процента до 50 милиона тона. "Най-големият бързо нарастващ пазар ще остане Китай с увеличение от 9,5 на сто", посочват експерти на руската компания.
Въпреки стабилния растеж на потреблението на алуминий световният алуминиев отрасъл е под натиска на прекомерни мощности и се нуждае от съкращения, за да постигне баланс на пазара и да повиши ефективността си, заключава РУСАЛ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg