EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силистра: Нивото на Дунав +12 см

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силистра: Нивото на Дунав +12 см

mail10:40 | 29.02.2012прегледи 399 коментарикоментари 0


Районът на пътническото пристанище в Силистра е освободен от ледовете, но 70 километра надолу по течението и още десетина километра нагоре река Дунав е изцяло замръзнала и образува две ледени прегради, съобщи кореспондентът на БНР в града. Десетки плавателни съдове и пристанищна инфраструктура на българска и на румънска територия продължават да са в плен на ледовете. През нощта нивото на реката се е повишило с нови 12 см и вече е 660 см. До ръба на кейовата стена остава още около метър. С покачването на нивото расте и опасността от наводнения и избиване на подпочвени води в крайбрежните райони.
Днес отново заваля сняг на много места в страната. Временно е спряно движението на товарни МПС по автомагистрала "Хемус"- от бензиностанция "Лукойл" в посока София, за почистване на пътната настилка. На АМ "Хемус" продължава ремонта на осветлението в тунела Витиня през светлата част на денонощието. На АМ "Тракия" тунелът Траянови врата дясната тръба, посока София-Пловдив няма осветление поради повреда в електрическата инсталация, има и ограничение на скоростта.
В столицата след падналия сняг е затруднено движението по бул. "Александър Малинов" и по пътя Бистрица – Железница.
По пътя Сатовча-Доспат-Борино-Тешел товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg