EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силистра лидер в олимпиадата на Е.ОН за деца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силистра лидер в олимпиадата на Е.ОН за деца

mail16:00 | 07.12.2011прегледи 536 коментарикоментари 0


Учениците от основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” , град Силистра, извоюваха първото място на финала на олимпиадата на Е.ОН България „За енергията 2011”, който се проведе днес във Варна. В равностойна битка със своите връстници от 4-ти клас участниците Александър Траянов, Жерар Енев и Михаил Добрев успяха да се справят с всички задачи. Най- добрите получиха велосипеди за победителите, mp3 плейъри и фотоапарати за останалите отбори.
Олимпиадата на Е.ОН България „За енергията 2011” стартира през месец октомври. Проектът се организира изцяло с финансовата подкрепа на Е.ОН, като следва прилагането на образователната инициатива „Енергия за децата”. Основната цел на проекта е да насочи вниманието на подрастващото поколение към отговорното и безопасно ползване на енергията, като даде възможност на децата да проверят своите знания по атрактивен и забавен начин.
Над 400 ученици от повече от 130 училища на територията на четирите области – Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра участваха в първия кръг на олимпиадата. Най-добре подготвените участници достигнаха до втория етап от състезанието – областния кръг. В него участваха общо 25 отбора от четирите области.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg