EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силен ръст на вноса на варива в Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силен ръст на вноса на варива в Индия

mail18:35 | 22.04.2024прегледи 457 коментарикоментари 0


Вносът на варива в Индия през фискалната 2024 г. се повиши с 84 на сто на годишна база до най-високото си ниво от шест години, след като по-ниското производство накара Индия да разреши безмитен внос на червена леща и жълт грах, предаде Ройтерс, позовавайки се на представители на правителството и индустрията.

По-високият внос на Индия, най-големият световен вносител, производител и потребител на богати на протеини варива, поддържа глобалните цени и помага за намаляване на запасите в страни износителки като Канада, Австралия и Мианма.

Индия е внесла 4,65 милиона метрични тона варива през годината, приключила на 31 март 2024 г., което е най-високото ниво от фискалната 2018 г. и е повече от 2,53 милиона тона, внесени преди година, според предварителни данни, споделени от държавен служител.

В стойностно изражение вносът през годината е скочил с 93 процента до 3,75 милиарда долара, добави той.

По-ниското производство и решението на правителството да премахне данъците върху вноса в опит да понижи цените преди изборите доведоха до скок на вноса, каза базиран в Мумбай дилър с глобална търговска къща.

"Имаше голям скок на вноса на червена леща и жълт грах миналата година. Вносът на урд също се увеличи", посочи дилърът.

Индийският внос на червена леща от Канада се е увеличил повече от два пъти през годината до около 1,2 милиона тона въпреки дипломатическото напрежение около убийството на сикхски сепаратистки лидер, коментира правителствен служител.

Вносът на жълт грах от Русия и Турция нараства през последните месеци, след като Ню Делхи разреши безмитен внос през декември, обясни търговец от Ню Делхи.

Индия също е внасяла гълъбов грах и нахут, за да преодолее дефицита в производството, добави той.

Страната от Южна Азия обикновено внася варива от Канада, Мианма, Австралия, Мозамбик и Танзания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg