EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Силен износ на чипове от Китай за Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Силен износ на чипове от Китай за Русия

mail18:35 | 22.07.2022прегледи 1147 коментарикоментари 0


Доставките на полупроводникови чипове от Китай за Русия са се увеличили повече от два пъти до около 50 милиона долара през първите пет месеца на 2022 г. в сравнение с година по-рано, съобщи "Уолстрийт джърнъл", цитирайки данни на китайските митнически власти.

Според информацията на финансово издание увеличението на износа от началото на продължаващата инвазия на Москва в Украйна би усложнило опитите на САЩ и техните западни съюзници да изолират икономиката на Русия и да парализират нейната армия.

Сътрудничеството между двете страни обаче не се ограничава само в тази област.

Наскоро руският енергиен гигант "Газпром" увеличи износа на газ за Китай чрез газопровода "Силата на Сибир". "Газпром" обяви, че износът на газ за Китай през газопровода "Силата на Сибир" се е увеличил и ще продължи да расте в съответствие с условията на договора между двете страни. По-рано компанията съобщи, че износът за Китай се е увеличил с 63,4% през първите шест месеца на 2022 г.

Добивът на газ, по предварителни данни, възлиза на 249,7 млрд. куб. м газ от началото на фискалната година, отбелязвайки спад от 10,4% спрямо предходната година за същия период. Търсенето на газ на компанията на вътрешния пазар е спаднало с 1,9% през този период. Износът на газ за страните извън ОНД отбелязва спад от 33,1% в сравнение със същия период на предходната година, разкри компанията в своя Telegram канал.

Освен това в средата на юни китайският президент Си Цзинпин заяви, че сътрудничеството между двете правителства набира добър импулс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161