EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Серия от рокади и нови постове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Серия от рокади и нови постове

mail15:28 | 31.07.2013прегледи 583 коментарикоментари 0


Правителството създаде Съвет по децентрализация на държавното управление като постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, който ще координира изпълнението на Стратегията за децентрализация. За негов председател е определен министърът на регионалното развитие. Членове са заместник-министри, областни управители и представители на Националното сдружение на общините в Република България.
Процесът на децентрализация цели постигане на оптимално разпределение на правомощия и ресурси между различните нива на управление за предоставяне на по-качествени услуги на гражданите.
С постановлението се променя и съставът на Съвета за административна реформа. Неговата работа вече ще се ръководи от заместник министър-председателя по икономическото развитие.
Постановлението се приема в изпълнение на Стабилизационните и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и за демократизиране на управлението, приети с Решение на 42-ото Народно събрание.

Правителството освободи Калин Каменов като председател на Държавната агенция за закрила на детето. Работата на агенцията ще бъде ръководена от Ева Жечева, която вече е оглавявала държавната структура в периода 2001-2002 г.
Ева Жечева е родена през 1959 г. Магистър е по български език и литература от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. От години работи в областта на защитата на правата на децата, спазването на стандартите на социалните услуги за деца и за хора с увреждания. Участвала е в разработването на проекти на нормативни актове в областта на закрилата на детето и социалното подпомагане, в подготовката и реализирането на проекти и програми в тази сфера.

Правителството определи директора на дирекция „Мониторинг на средствата от Европейския съюз” в администрацията на Министерския съвет за ръководител на Националното координационно звено по Финансовия механизъм на ЕИП и по Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България. Досега тази функция се изпълняваше от министъра по управление на средствата от ЕС – длъжност, която не съществува в новата структура на правителството. Определянето на ръководител на НКЗ е от особена важност за осигуряване на устойчивост в управлението и ефективно изпълнение на програмите по двата финансови механизма. Тяхната цел е да допринесат за намаляване на икономическите и социални различия в ЕИП и да укрепят двустранните отношения между България и държавите донори – Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

По-рано Министерството на транспорта съобщи за промени в ръководствата на „Български пощи” и „Пристанище Бургас”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046