EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сержантско у-ще става индустриална зона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сержантско у-ще става индустриална зона

mail17:10 | 21.08.2018прегледи 1073 коментарикоментари 0


Сержантското училище в Г. Оряховица е продадено и по сметката на Общината са постъпили пари от продажбата на имота. Сделката е факт от миналия месец. Бившето Сержантско училище е с площ от 62 дка и 21 сгради и е на разпореждане на държавната фирма “Транспортно строителство и възстановяване”.

Заради крупни задължения данъчните обявиха за продан активите в Г. Оряховица като първоначалната оценка за имота бе 1 864 524 лв. Според оценителите цената на земята е 498 096 лв., а на сградите – 1 366 428 лв.

Последваха няколко неуспешни търга, след което бе насрочен нов за 18 юли, а наддаването започна от 839 000 лв. За колко точно е продаден имотът все още не е ясно.

Сержантското училище в Г. Оряховица бе закрито през 1989 г., а Общината няколко пъти постави искане пред Министерството на транспорта, като принципал на държавното предприятие, да ѝ преотстъпи терена, за да стане част от новата индустриална зона.

"На това място ще се оформи една нова индустриална зона, която ще привлича инвеститори в Горна Оряховица. Вече има интерес от производствени компании", коментира инж. Евгени Иванов, който представлява новите собственици и движи процедурите по преструктуриране на имота в Горна Оряховица, цитиран от 24 часа он лайн. Новите собственици вече са започнали почистване на терена. Предстои оценка на сградите и разчистване на тези, които са в процес на рушене. След това ще започнат и процедури по преструктуриране на имота и обособяването му на по-малки парцели.

"Надяваме се на съдействието на общината, за да бъдат извървени тези стъпки по-бързо", коментира инж.Иванов.

 

Източник: Янтра - Велико Търново


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg