EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Селското стопанство измества петрола в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Селското стопанство измества петрола в Русия

mail10:15 | 24.01.2011прегледи 1347 коментарикоментари 0


След два дни в Давос започва Световният икономически форум, на който тази година основен оратор ще бъде руският президент Дмитрий Медведев. По този повод вестник "Российская газета" пише, цитирайки икономическия съветник на Медведев Аркадий Дворкович, че в Давос на международните инвеститори ще бъде даден сигнал, че Русия е отворена за бизнес, включително в рамките на програмата й за модернизация. От тази година разходите на руските компании за иновации - за създаване на нови
продукти и технологии - са увеличени няколко пъти.
Една от приоритетните за Москва области е селското стопанство, в която по думите на Дворкович, някои инвеститори оценяват капиталовложенията си като по-изгодни, отколкото в петролния сектор. Според него привлекателни са зърненият отрасъл, месно-млечният, преработващият.
От 1 януари в Русия е отменено данъчното облагане при увеличаване на капитала за всички категории инвеститори, включително за физически лица, подчертава Дворкович. Втора добра новина по думите му е възможното излизане на Руската банка, която има дял от почти 40 процента, от списъка на акционерите на стоковата борса ММВБ. Това може да подтикне към обединяване на две борсови платформи - на РТС и ММВБ, казва икономическият съветник на руския президент.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047