EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Селскостопанските помощи анонимни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Селскостопанските помощи анонимни

mail10:30 | 28.01.2013прегледи 452 коментарикоментари 0


Комисията по земеделие и устойчиво развитие в Европейския парламент, доминирана от консерваторите от ЕНП, поиска да не бъдат разкривани сумите и самоличността на получателите на земеделски субсидии при гласуване по реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП), предаде Франс прес.
С този вот беше отхвърлено предложение на Европейската комисия за по-голяма прозрачност, така че името на фермера, мястото на стопанството, получената сума и вида помощ няма да
бъдат оповестявани, уточни говорител на парламентарната комисия. По решение на Съда на ЕС от ноември 2010 година публикуването на физически лица, получаващи европейски
селскостопански субсидии, е забранено, тъй като нарушава правото на личен живот.
През септември 2012 година комисията предложи да се запазва анонимността само на малките селскостопански производители. Евродепутатите от комисията, които се произнесоха по 8000 поправки на предложението за реформа на ОСП, се обявиха също така, че занапред единствено активните земеделци, а не летища или голф клубове, както е сега, трябва да имат право но помощи.
Те подчертаха волята си да внесат равновесие в различните ситуации сред 27-те страни членки и субсидиите да се разпределят по-правилно между земеделците чрез единно плащане на хектар.Този принцип обаче може да бъде смекчен от страните членки. Позицията на парламентарната комисия трябва да бъде одобренана пленарно заседание на ЕП през март, за да послужи за основа на преговорите със Съвета, който представлява страните от ЕС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg