EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сезонът в Пампорово се очертава добър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сезонът в Пампорово се очертава добър

mail11:15 | 12.01.2024прегледи 505 коментарикоментари 0


Английски, ирландски, сръбски, румънски, турски, гръцки туристи са основните чуждестранни клиенти в Пампорово и през този зимен сезон, според информация от "Пампорово" АД.  

Българските ваканционни групи преобладават като туристи в Пампорово и област Смолян както през ски сезона, така и целогодишно, сочат данни на хотелиерски сдружения от областта.

Наред с традиционните британски и балкански клиенти, сред почиващите чуждестранни туристи тази зима в хотели в област Смолян са регистрирани пътуващи от по-далечни дестинации като Исландия, Египет, Австралия, Китай, Чили, Обединените арабски емирства и др., заявиха за БТА от Териториалното статистическо бюро в Смолян. 

Потокът от чуждестранни туристи през този ски сезон се запазва около нивата през миналата зима, информира Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

Според него се наблюдава известно увеличение при румънските, гръцки и сръбски групи. Зимният сезон се очертава като добър, уточнява Беляков. В периода от 15 януари до 4 март курортът ще е пълен с туристи, съдейки по резервациите и записванията, допълва той. 

Пристигането на туристи от нетипични за Пампорово и региона пазари се обяснява с разрастващия се през последните години дял на клиенти, организиращи сами ваканциите си без посредничеството на туроператори. През миналата зима в област Смолян са почивали туристи от Китай, Индия, Австралия, Грузия, Бразилия, Канада, САЩ./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg