EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Седмица на пожарната безопасност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Седмица на пожарната безопасност

mail10:05 | 10.09.2018прегледи 589 коментарикоментари 0


С редица събития през тази седмица ще бъде отбелязана традиционната Седмица на пожарната безопасност. През тази година се навършват 137 години от създаването на противопожарната служба в Пловдив.

На 14 септември, Кръстовден, преди 113 години 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват, единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България и определят бъдещето изграждане и развитие на пожарното и спасителното  дело в страната. Съборът се открива от най-възрастния пожарен командир от Пловдив. Във връзка с този исторически факт датата 14 септември е обявена за професионален празник на специализираните органи за пожарна безопасност и защита на населението в Република България.

Всяка година на този ден се отдава и почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг. 

Във всички районни служби ПБЗН  на територията на област Добрич се провежда „Ден на отворените врати”. В рамките на седмицата са планирани още няколко събития. Деца от Шабла ще проведат състезания и викторини с тематика в областта на ПБЗН, с материали предоставени ни по програма „ERASMUS + ”.

В Разград най-мащабното мероприятие ще е провеждане на демонстрационни учения и занятия за гасене на пожари и извършване на аварийно-спасителни дейности, което тази година няма да е в двора на пожарната служба, а пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров” в Разград. През цялата седмица – 10-14 септември в районните служби ще има Дни на отворените врати, както и приемни за гражданите с отворени телефонни линии.
По общини ще има срещи с младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, срещи и беседи деца от учебните заведения в региона.

Както всяка година, на 14 септември бургаските огнеборци ще отбележат своя професионален празник, а в дните непосредствено преди тази дата протича Седмицата на пожарната безопасност. Едно от събитията в програмата е с масов характер и ще се проведе на 13 септември от 18 часа до Пантеона в Морската градина. Тогава служители на РДПБЗН - Бургас ще представят възможностите на новата пожарогасителна и аварийно-спасителната техника и на място ще разяснят правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации. Предвидени са няколко атрактивни демонстрации, в които може да се включи всеки желаещ. Заведете там децата си, защото ще им бъде забавно, но едновременно с това ще научат и важни житейски уроци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg